15.5 C
Bucharest
19 octombrie 2021
Agricultură și pescuit Știri

Pescuitul în apele occidentale: Consiliul dă undă verde planului multianual de gestionare

În curând, UE va trece la punerea în aplicare a unor noi norme pe termen lung pentru gestionarea activităților de pescuit în apele occidentale, care cuprind atât apele de nord-vest și apele de sud-vest, cât și apele din jurul insulelor Madeira și Canare.

Consiliul a adoptat astăzi un regulament care stabilește un plan multianual pentru stocurile pescuite în apele occidentale și în apele adiacente, precum și pentru activitățile de pescuit care exploatează respectivele stocuri.

Importanța planurilor multianuale de gestionare pentru punerea în aplicare a politicii comune în domeniul pescuitului nu poate fi subestimată. Astăzi, după Marea Baltică și Marea Nordului, a venit rândul apelor occidentale, cu obiectivul de a asigura sustenabilitatea resurselor noastre marine și a sectorului pescăresc.

Petre Daea, ministrul agriculturii și dezvoltării rurale din România și președinte al Consiliului

Related posts

Un echilibru mai bun între viața profesională și cea privată a părinților și îngrijitorilor în UE: Consiliul adoptă noi norme

Alexandru Stefan

Participarea ministrului justiției, Tudorel Toader, la Conferința “Justiție penală în spațiul cibernetic”

Iulian Anghel

Întâlnirea ministrului delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, cu Margrethe Vestager, comisar european pentru concurență

Iulian Anghel