1.7 C
Bucharest
19 ianuarie 2020
Afaceri externe Știri

Întrevederile ministrului delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, cu directorii Oficiului Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală (EUIPO) și Organizației Internaționale pentru Proprietate Intelectuală (OMPI)

Ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba a avut astăzi, 4 martie 2019, întrevederi cu Christian Archambeau, director executiv al Oficiului Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală (EUIPO) și cu Francis Gurry, directorul general al Organizației Internaționale pentru Proprietate Intelectuală (OMPI). Întrevederea a avut loc în contextul vizitei pe care cei doi oficiali o efectuează la București pentru a participa la Conferința „Viitorul proprietății industriale în Europa – provocări și perspective”, organizată de Președinția României la Consiliul Uniunii Europene.

Discuțiile au vizat aspecte de relevanță deosebită în domeniul proprietății intelectuale, atât din perspectiva agendei europene, cât și din perspectiva dimensiunii internaționale a acestuia. Ministrul delegat a subliniat, în dialogul cu cei doi oficiali, importanța acordată de Președinția României la Consiliul Uniunii Europene domeniului proprietății intelectuale, având în vedere rolul în continuă creștere al acestuia în cadrul relațiilor economice internaționale.

În acest sens, demnitarul român a reliefat progresele înregistrate de Președinția României la Consiliul Uniunii Europene în domeniu, cu accent pe finalizarea negocierilor privind propunerea de directivă pentru drepturile de autor pe piața unică, care va contribui la asigurarea unui cadru de reglementare la nivel european adaptat la evoluția tehnologiilor digitale.

Ministrul delegat a exprimat apreciere pentru buna colaborare dintre cele două instituții – EUIPO și OMPI – și instituțiile omoloage din România, respectiv Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM) și Oficiul Român pentru Drepturile de Autor (ORDA) și a exprimat încredere că această cooperare va continua și în perioada următoare.

Related posts

Participarea ministrului delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, în calitate de reprezentant al Consiliului UE, la o serie de momente oficiale în cadrul sesiunii plenare a Parlamentului European

matei.ioan

Reguli mai eficiente pentru examinarea recursurilor în fața Curții de Justiție a UE

Iulian Anghel

Prezentarea priorităților Președinției României a Consiliului UE de către misiunile diplomatice ale României în străinătate

Alexandru Stefan