11.6 C
Bucharest
27 martie 2023
Știri Telecomunicații

Progresul cooperării digitale, pe agenda Conferinței ministeriale cu statele din Parteneriatul Estic

Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale a organizat, sub egida Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, joi, 28 februarie 2019, la București, cea de-a treia Conferință ministerială cu statele din Parteneriatul Estic (PaE).

Miniștrii responsabili cu economia digitală din Uniunea Europeană și omologii acestora din Republica Armenia, Republica Azerbaidjan, Republica Belarus, Georgia, Republica Moldova și Ucraina, au discutat despre progresul cooperării digitale în cadrul Parteneriatului Estic.

Reuniunea a fost prezidată de către Alexandru Petrescu, ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, alături de vicepreședintele Comisiei Europene, responsabil pentru Piața Unică Digitală, Andrus Ansip.
La reuniune au participat, de asemenea, reprezentanți ai instituțiilor financiare internaționale, ai autorităților de reglementare pentru comunicații electronice, rețele de date de cercetare și educație, consorțiul de proiecte EU4Digital, precum și reprezentanți ai sectorului privat și ai societății civile.

”Inițiative precum Parteneriatul Estic pot transforma Europa într-un centru de dezvoltare inteligentă, durabilă și favorabilă incluziunii. Integrarea digitală oferă un mare potențial pentru creșterea comerțului și cooperarea economică. Astfel, 75 de milioane de consumatori din cele șase țări partenere se pot bucura de potențialul pieței unice digitale, care generează creștere economică, locuri de muncă și îmbunătățirea vieții cetățenilor”, a declarat Alexandru Petrescu, ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale.
În cadrul celei de-a treia reuniuni, participanții au convenit asupra unei declarații ministeriale care subliniază unele dintre cele mai importante elemente cu impact asupra sporirii cooperării digitale, cum ar fi armonizarea alocării spectrului, tariful de roaming și punerea în aplicare a strategiilor naționale pentru bandă largă.

Cu ocazia reuniunii, MCSI a organizat, în parteneriat cu Romfilatelia, o expoziție cu panouri filatelice reprezentative românești, expuse în fața Sălii Constantin Stere din Palatul Parlamentului.

Related posts

Călătorii fără viză după Brexit: Consiliul aprobă mandatul de negociere

Alexandru Stefan

Reuniunea informală a miniștrilor ocupării forței de muncă și politicii sociale

Iulian Anghel

Firmele de investiții: președinția și Parlamentul au convenit asupra unui nou cadru de reglementare și de supraveghere

Iulian Anghel