0.6 C
Bucharest
5 februarie 2023
Altele Galerie foto Știri

Ministrul Rovana Plumb s-a întâlnit cu reprezentanții socialiștilor și democraților din Parlamentul European

Dna. Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene, a avut o întrevedere, la Bruxelles, cu reprezentanții Grupului Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților, în cadrul căreia au fost prezentate principalele obiective ale Președinției României la Consiliul UE, deținută de România pentru 6 luni.

Ministrul român a accentuat nevoia solidarității și cooperării la nivel european, precum și importanta dialogului permanent între toate instituțiile europene pentru găsirea celor mai potrivite soluții asupra problematicilor din dosarele gestionate de România în calitate de Președinție a Consiliului UE.

Dna. Plumb a prezentat mai departe rezultatele obținute până în prezent din perspectiva diverselor dosare legislative negociate cu instituțiile europene, dosare ce vizează în mod direct preocupările și nevoile tuturor cetățenilor europeni.

A reamintit că, din momentul începerii mandatului Președinției României a Consiliului UE până în prezent, țara noastră a încheiat acorduri politice provizorii pentru mai mult de  50 dosare importante. Unele dintre acestea au fost deja aprobate de ambasadorii Statelor Membre, ceea ce înseamnă că pot intra în etapa finală de semnare și publicare, pentru a intra în vigoare.

Oficialul român a mai subliniat faptul că Președinția română a Consiliul UE a înregistrat progrese la nivelul tuturor celor 4 piloni care reflecta prioritățile acestui mandat, și anume:

  • Europa convergenței;
  • Europa siguranței;
  • Europa, actor global;
  • Europa valorilor comune.

Dna. Plumb a transmis, în încheiere, mesaje de mulțumire Parlamentului European și Grupului Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților pentru spiritul constructiv şi deschiderea arătate pentru a ajunge la compromisuri durabile.

Related posts

Consiliul Afaceri Generale: declarația de presă a ministrului delegat pentru afaceri europene, George Ciamba

Alexandru Stefan

Președinția română a Consiliului a coordonat poziția comună a statelor UE în cadrul celei de-a treia reuniuni a grupului de lucru deschis (OEWG – 3), în cadrul Abordării Strategice a Managementului Chimicalelor (SAICM)

Iulian Anghel

Conferinţa „Abordarea ameninţărilor hibride prin rezilienţă durabilă şi comunicare strategică”

Iulian Anghel