24.7 C
Bucharest
18 iunie 2019
Justiție Știri

Conferința „Justiția penală în spațiul cibernetic” – 26-27 februarie 2019

În contextul deținerii de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene, în perioada 26-27 februarie 2019, va avea loc Conferința “Justiția penală în spațiul cibernetic”. Evenimentul este organizat de Ministerul Justiției, în colaborare cu Consiliul Europei (Oficiul Consiliului Europei în domeniul criminalității informatice din București).

Justiția penală este un element important al răspunsului împotriva criminalității informatice și altor forme de criminalitate în spațiul cibernetic, care implică probe electronice.

În timp ce atacurile informatice și impactul acestora sunt în continuă creștere, aducând atingere valorilor esențiale ale societăților europene și din întreaga lume, justiția penală se confruntă cu provocări complexe.

În același timp, soluții există sau sunt în curs de elaborare. Exemple sunt pachetul legislativ e-evidence la nivelul Uniunii Europene sau negocierile celui de-al doilea Protocol Adițional la Convenția privind criminalitatea informatică, la nivelul Consiliului Europei. Ambele organizații susțin de foarte mult timp asistența tehnică la nivel global în vederea întăririi capacității statelor de a lupta împotriva criminalității informatice.

Prioritățile României în cadrul Președinției Consiliului Uniunii Europene au în vedere atât avansarea procesului de negociere a pachetului legislativ e-evidence, cât și coordonarea acestuia cu negocierea celui de-al doilea Protocol adițional la Convenția Consiliului Europei.

Obiectivul conferinței este de a susține aceste evoluții, precum și de a promova cooperarea la toate nivelurile pentru întărirea justiției penale în spațiul cibernetic.

Locație: Athénée Palace Hilton Hotel, București, Strada Episcopiei, nr.1-3, București.

Accesul presei va fi permis în data de 26 februarie 2019, între orele 9:00 și 10:00, la deschiderea lucrărilor.

În vederea  accesului la oportunitatea media, jurnaliștii interesați sunt rugați să semnaleze intenția de participare la adresa de e-mail: presa@just.ro, până pe 24 februarie 2019, ora 23:59. Solicitările trebuie însoțite de o copie după legitimația de presă vizată la zi și de o copie după un act de identitate valabil. Solicitările incomplete nu vor fi luate în considerare.

Related posts

Prim-ministrul Viorica Dăncilă și ministrul Muncii și Justiției Sociale, Marius Budăi, au participat la Summit-ul Social Tripartit de la Bruxelles

Iulian Anghel

Asigurarea conectivității aeriene de bază în eventualitatea unui Brexit fără acord – Consiliul își stabilește poziția

Alexandru Stefan

Soluții pentru o Europă 2050 fără emisii de carbon: contribuția tehnologiilor cu emisii reduse de carbon

Iulian Anghel