9.3 C
Bucharest
9 decembrie 2022
Afaceri externe Știri

Participarea ministrului delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, în calitate de reprezentant al Președinției Consiliului UE, la sesiunea plenară a Parlamentului European de la Strasbourg

Ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, a participat, la data de 12 februarie 2019, la o serie de dezbateri organizate în cadrul sesiunii plenare a Parlamentului European de la Strasbourg.

Oficialul român a reprezentat Consiliul Uniunii Europene la dezbaterea pe marginea Raportului privind evaluarea Comisiei Europene referitoare la Bosnia și Herțegovina pentru 2018, adoptat în Comisia pentru Afaceri Externe a Parlamentului European (AFET) la 6 decembrie 2018.

În intervenția sa, ministrul delegat a reiterat sprijinul pentru perspectiva europeană a Bosniei și Herțegovina, ca stat unit, suveran și unitar. A subliniat așteptările Consiliului UE în sensul implementării rezultatelor alegerilor din 7 octombrie 2018, pentru avansarea procesului de reformă și a parcursului european al acestui stat.

Totodată, a punctat importanța înregistrării de progrese în perspectiva publicării de către Comisia Europeană a viitoarei opinii privind acordarea statutului de candidat pentru Bosnia și Herțegovina, asupra căreia Consiliul Uniunii Europene va urma să se pronunțe.

Demnitarul român a reiterat angajamentul ferm al României, în calitate de Președinție a Consiliului UE, de a promova și susține continuarea procesului de extindere, precum și a eforturilor de stabilizare și avansarea reformelor în regiune. În acest sens, ministrul delegat a arătat că, în perioada următoare, va efectua o serie de vizite în regiune.

În cadrul lucrărilor sesiunii plenare, oficialul român a asistat la dezbaterea din plenul Parlamentului European privind Viitorul Europei, în prezența premierului Italiei, Giuseppe Conte.

Related posts

Grupul de lucru pentru codul de conduită (impozitarea întreprinderilor)

Alexandru Stefan

Prezentarea priorităților Președinției României la Consiliul UE de către ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba

Alexandru Stefan

Comerțul cu Statele Unite: Consiliul autorizează începerea de negocieri cu privire la eliminarea tarifelor pentru mărfurile industriale și la evaluarea conformității

Iulian Anghel