22 C
Bucharest
28 iunie 2022
Afaceri externe Știri

Participarea ministrului delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, în calitate de reprezentant al Președinției Consiliului UE, la sesiunea plenară a Parlamentului European de la Strasbourg

Ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, a participat, la data de 12 februarie 2019, la o serie de dezbateri organizate în cadrul sesiunii plenare a Parlamentului European de la Strasbourg.

Oficialul român a reprezentat Consiliul Uniunii Europene la dezbaterea pe marginea Raportului privind evaluarea Comisiei Europene referitoare la Bosnia și Herțegovina pentru 2018, adoptat în Comisia pentru Afaceri Externe a Parlamentului European (AFET) la 6 decembrie 2018.

În intervenția sa, ministrul delegat a reiterat sprijinul pentru perspectiva europeană a Bosniei și Herțegovina, ca stat unit, suveran și unitar. A subliniat așteptările Consiliului UE în sensul implementării rezultatelor alegerilor din 7 octombrie 2018, pentru avansarea procesului de reformă și a parcursului european al acestui stat.

Totodată, a punctat importanța înregistrării de progrese în perspectiva publicării de către Comisia Europeană a viitoarei opinii privind acordarea statutului de candidat pentru Bosnia și Herțegovina, asupra căreia Consiliul Uniunii Europene va urma să se pronunțe.

Demnitarul român a reiterat angajamentul ferm al României, în calitate de Președinție a Consiliului UE, de a promova și susține continuarea procesului de extindere, precum și a eforturilor de stabilizare și avansarea reformelor în regiune. În acest sens, ministrul delegat a arătat că, în perioada următoare, va efectua o serie de vizite în regiune.

În cadrul lucrărilor sesiunii plenare, oficialul român a asistat la dezbaterea din plenul Parlamentului European privind Viitorul Europei, în prezența premierului Italiei, Giuseppe Conte.

Related posts

Politica digitală după 2020 − Consiliul adoptă concluzii

Alexandru Stefan

Sosirea ministrului delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, la Consiliul Afaceri Generale – declarații

Alexandru Stefan

Consiliul Agricultură și Pescuit – președinția română își va prezenta prioritățile politice și programul de lucru

Alexandru Stefan