11.2 C
Bucharest
22 martie 2023
Ocuparea forței de muncă și politică socială Știri

Ministrul Muncii a participat la Conferința privind promovarea și consolidarea Dialogului Social în UE

Ministrul Muncii și Justiției Sociale, Marius Budăi, a participat în data de 6 februarie 2019, la Bruxelles, în calitate de reprezentant al Președinției României  la Consiliul UE, la Conferința comună privind promovarea și consolidarea dialogului social în UE, organizată de partenerii sociali europeni.

La întâlnirea organizată de Confederația Europeană a Sindicatelor (ETUC), Confederația Întreprinderilor Europene (Business Europe), Centrul European al Angajatorilor și Întreprinderilor care furnizează servicii publice și servicii de interes general (CEEP) și Asociația Europeană a Artizanatului și a Întreprinderilor Mici și Mijlocii (SMEunited), Comisia Europeană a fost reprezentată de comisarul pentru Ocupare, Afaceri Sociale, Incluziune și Mobilitate, Marianne Thyssen.

Dezbaterile s-au concentrat pe discutarea priorităților programului de lucru 2019-2021, cum ar fi digitalizarea și îmbunătățirea performanțelor piețelor forței de muncă și a sistemelor sociale. Partenerii sociali europeni au adoptat, cu această ocazie, noul program de lucru privind Dialogul Social European pentru 2019-2021.

“Felicit aprobarea Programului 2019-2021 care reconfirmă voința partenerilor sociali europeni de a se implica angajat în gestionarea dimensiunii sociale și a noilor provocări cu care se confruntă piața muncii și sistemele sociale de protecție, în contextul noilor forme de muncă și a noilor calificări impuse de digitalizare și tehnologizare. Pentru rezultate efective este esențial ca partenerii europeni să motiveze și să atragă partenerii sociali naționali în negocieri și în dialogul european, astfel încât interesele acestora să se regăsească în măsurile asumate prin acordurile și programele europene și să poată fi acceptate și transpuse adaptat în plan național”, a transmis ministrul Muncii și Justiției Sociale din România, Marius Budăi.

Informații suplimentare:

Declarația comună din 2016 a reprezentat un pas important în asumarea partajării guvernanței economice și în efortul comun de consolidare a coeziunii europene și a dimensiunii sociale a Uniunii Europene. Implementarea Pilonului European al Drepturilor Sociale constituie o prioritate în acest sens, iar rolul partenerilor sociali este unul esențial în gestionarea schimbărilor de pe piața muncii, în susținerea ocupării decente și a drepturilor, așa cum important va fi și parteneriatul în cadrul viitoarei Autorități Europene a Muncii (ELA).

Related posts

Preluarea simbolică a Președinției EPSCO în domeniul muncii și politicilor sociale

Iulian Anghel

Ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, a deschis Conferința la nivel înalt privind Cadrul UE al strategiilor naționale pentru incluziunea romilor de la București, 4-5 martie

Alexandru Stefan

Consiliul Agricultură și Pescuit – conferința de presă

Alexandru Stefan