-3.2 C
Bucharest
6 februarie 2023
Politica de coeziune Știri

Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, s-a întâlnit, la Roma, cu ministrul pentru Regiunile din Sudul Italiei, Barbara Lezzi

Cei doi oficiali au discutat despre noul cadru de programare pentru utilizarea fondurilor europene in perioada de programare 2021-2027.

Ministrul Rovana Plumb a prezentat perspectiva și prioritățile Președinției României la Consiliul Uniunii Europene în ceea ce privește Politica de Coeziune. În acest context, a arătat că obiectivul Președinției României este continuarea negocierilor într-un ritm dinamic, în vederea inițierii trialogului cu Parlamentul European.

Ministrul Italian a subliniat, la rândul său, domeniile prioritare în care Italia vrea să investească în viitor, solicitând sprijin Presedintiei române pentru o mai mare flexibilitate în utilizarea fondurilor, în așa fel încât banii europeni să răspundă mai bine nevoilor regiunilor.

Ministrul român al Fondurilor Europene a inițiat o serie de întâlniri bilaterale cu miniștri din Statele Membre ale UE, în vederea obținerii de sprijin pentru consolidarea Politicii de Coeziune. Aceasta gestionează fondurile de care țările membre UE au nevoie pentru a susține competitivitatea și pentru a recupera decalajele de dezvoltare la nivel regional.

Related posts

Reuniune a „Grupurilor de lucru de Sănătate publică și pentru Produse farmaceutice și dispozitive medicale“

Alexandru Stefan

Prioritățile Președinției României la Consiliul Uniunii Europene în sfera transporturilor prezentate de ministrul interimar Rovana Plumb

Alexandru Stefan

Reuniunea informală a miniștrilor de justiție din statele membre ale Uniunii Europene

Iulian Anghel