22 C
Bucharest
28 iunie 2022
Demersuri politice la nivel inalt Știri

Participarea prim-ministrului Viorica Dăncilă la evenimentul de lansare a Președinției române la Consiliul Uniunii Europene, organizat la sediul Parlamentului European

În cadrul vizitei pe care o efectuează la Bruxelles pentru prezentarea priorităților Președinției române a Consiliului Uniunii Europene, prim-ministrul Viorica Dăncilă a participat miercuri, 23 ianuarie, alături de membrii delegației guvernamentale, la evenimentul  de lansare a Președinției române la Consiliul Uniunii Europene.

La eveniment au participat atât înalți oficiali europeni, cât și membri ai Corpului diplomatic acreditați la Bruxelles. Evenimentul a avut ca moment central vernisajul expoziției de fotografie ”Peisaje din România” a fotografului Sorin Onişor, iar programul muzical a fost asigurat de ansamblul Violoncelissimo.

Cu aceasta ocazie, prim-ministrul Viorica Dăncilă a susținut o alocuțiune prin care a apreciat participarea artiștilor români la eveniment, subliniind contribuția pe care România o aduce identității și construcției europene, atât din punct de vedere cultural, cât și din postura mandatului său ca Președinție a Consiliului UE.

Totodată, demnitarul român a evidențiat că liniile de acțiune ale Programului Președinției României la Consiliul UE se reflectă într-o idee-cheie: „Coeziunea, o valoare comună europeană”. În acest spirit de unitate, solidaritate și coeziune, România își propune să acționeze de o manieră eficientă, care să aducă rezultatele pe care cetățenii europeni le așteaptă.

Astfel, prim-ministrul României a apreciat că succesul obiectivului asumat de țara noastră la Președinția Consiliului UE depinde de unitatea și cooperarea tuturor membrilor Uniunii Europene, a factorilor de decizie, și nu în ultimul rând, a tuturor cetățenilor europeni.

Galerie foto

Related posts

Președinția română la Consiliul UE a asigurat coordonarea statelor membre UE cu ocazia celei de-a 124-a sesiuni a Consiliului Internațional al Cafelei

Iulian Anghel

Prezentarea Priorităților Președinției române a Consiliului Uniunii Europene în Comisia DEVE a Parlamentului European

Alexandru Stefan

Conferință privind cercetarea și inovarea în domeniul capabilităților pentru apărăre, la Palatul Parlamentului

Alexandru Stefan