9.3 C
Bucharest
9 decembrie 2022
Demersuri politice la nivel inalt Știri

Participarea prim-ministrului Viorica Dăncilă la evenimentul de lansare a Președinției române la Consiliul Uniunii Europene, organizat la sediul Parlamentului European

În cadrul vizitei pe care o efectuează la Bruxelles pentru prezentarea priorităților Președinției române a Consiliului Uniunii Europene, prim-ministrul Viorica Dăncilă a participat miercuri, 23 ianuarie, alături de membrii delegației guvernamentale, la evenimentul  de lansare a Președinției române la Consiliul Uniunii Europene.

La eveniment au participat atât înalți oficiali europeni, cât și membri ai Corpului diplomatic acreditați la Bruxelles. Evenimentul a avut ca moment central vernisajul expoziției de fotografie ”Peisaje din România” a fotografului Sorin Onişor, iar programul muzical a fost asigurat de ansamblul Violoncelissimo.

Cu aceasta ocazie, prim-ministrul Viorica Dăncilă a susținut o alocuțiune prin care a apreciat participarea artiștilor români la eveniment, subliniind contribuția pe care România o aduce identității și construcției europene, atât din punct de vedere cultural, cât și din postura mandatului său ca Președinție a Consiliului UE.

Totodată, demnitarul român a evidențiat că liniile de acțiune ale Programului Președinției României la Consiliul UE se reflectă într-o idee-cheie: „Coeziunea, o valoare comună europeană”. În acest spirit de unitate, solidaritate și coeziune, România își propune să acționeze de o manieră eficientă, care să aducă rezultatele pe care cetățenii europeni le așteaptă.

Astfel, prim-ministrul României a apreciat că succesul obiectivului asumat de țara noastră la Președinția Consiliului UE depinde de unitatea și cooperarea tuturor membrilor Uniunii Europene, a factorilor de decizie, și nu în ultimul rând, a tuturor cetățenilor europeni.

Galerie foto

Related posts

Zona centrală a Oceanului Arctic: UE urmează să încheie un acord împotriva pescuitului nereglementat

Iulian Anghel

Participarea ministrului justiției, Tudorel Toader, la Conferința “Justiție penală în spațiul cibernetic”

Iulian Anghel

Participarea ministrului delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, la Conferința ”Annual Industry Days”

Iulian Anghel