8.3 C
Bucharest
28 februarie 2021
Știri Tineret și sport

Prioritățile Președinției României la Consiliul Uniunii Europene în domeniile sport și tineret

Ministrul tineretului și sportului, Bogdan Matei, a prezentat astăzi, 22 ianuarie 2019, în Parlamentul European, prioritățile Președinției României la Consiliul Uniunii Europene în domeniile sport și tineret.

Ministrul Bogdan Matei a subliniat importanța accesului egal la oportunități pentru tineri, evidențiind dosarele pe care le va gestiona Președinția română în domeniul tineret: Corpul European de Solidaritate și Erasmus, dar și implementarea Strategiei UE pentru tineret care cuprinde, printre altele, și un nou dialog al UE cu tinerii.

Principală temă propusă de Președinția română în domeniul tineret se referă la creșterea adaptabilității tinerilor la provocările viitorului muncii, în baza căreia vom propune un set de concluzii ale Consiliului. Mai mult, când vorbim despre viitorul muncii, este important să includem perspective, idei și soluții din partea tinerilor, deoarece aceștia sunt în linia întâi a schimbărilor uriașe care au loc pe piața forței de muncă. Conferința UE pentru tineret, eveniment de marcă în cadrul procesului de Dialog al UE cu Tinerii, care va fi organizat la București, în 25-28 martie 2019, va propune tinerilor această temă de reflecție cu scopul de a genera idei și inclusiv soluții la această preocupare a lor, dar și a noastră, a factorilor de decizie“, a afirmat Bogdan Matei.

Pe domeniul sport, ministrul Matei a precizat că accesul la sport pentru persoanele cu oportunități reduse reprezintă o prioritate a Președinției României la Consiliul UE, din care va rezulta un set de concluzii pe tema accesului persoanelor cu dizabilități la sport.

În linia priorităților anunțate intenționăm să organizăm, pe 14 iunie 2019, la Constanța, o conferință privind sportul și persoanele cu oportunități reduse, în cadrul căreia va fi evidențiată tema dizabilităților“, a declarat ministrul Bogdan Matei. Ministrul român s-a referit și la contribuția statelor membre UE și, implicit, a României, la lupta împotriva dopajului în sport și sprijinul în cadrul WADA.

Related posts

VIDEO Reuniunea informală a Consiliului Afaceri Generale: declarații de presă după întâlnirea cu statele candidate

Alexandru Stefan

Prim-ministrul Viorica Dăncilă și ministrul Muncii și Justiției Sociale, Marius Budăi, au participat la Summit-ul Social Tripartit de la Bruxelles

Iulian Anghel

Egalitatea de gen și independența economică a femeilor, pe agenda discuțiilor în cea de-a doua zi a reuniunii EPSCO de la București

Iulian Anghel