3.5 C
Bucharest
7 decembrie 2021
Știri Transport

Ministrul Rovana Plumb a prezentat prioritățile Președinției României în domeniul transporturilor

Marți, 22 ianuarie 2019, ministrul interimar al Transporturilor, Rovana Plumb, a prezentat în Comisia Transport și Turism (TRAN) a Parlamentului European (PE) prioritățile în domeniul transporturilor ale Președinției României la Consiliul UE.

Ministrul Rovana Plumb a subliniat dorința României de a avansa discuțiile pe cât mai multe dosare, atât în negocierea cu Parlamentul European, în următoarele două luni, cât și la nivelul Consiliului UE. Având în vedere timpul scurt de activitate în Parlamentul European, vor avea prioritate dosarele care se află în cel mai avansat stadiu de discuție atât în Consiliu cât și în PE.

Activitatea Președinției se va concentra în prima parte asupra mai multor dosare din cadrul celor trei Pachete de Mobilitate, dosarele pentru asigurarea continuității în domeniul transporturilor în contextul BREXIT și Mecanismul Conectarea Europei (CEF).

Președinția română și reprezentanții PE și-au exprimat disponibilitatea pentru a susține avansarea și închiderea unui număr cât mai mare de dosare în perioada următoare, astfel încât să se asigure mobilitatea și conectivitatea sustenabilă, în interesul cetățenilor și pentru dezvoltarea economică a Uniunii.

Ministrul Rovana Plumb a prezentat motto-ul președinției RO – „Coeziunea, valoare europeană comună” și cei patru piloni pe care se axează programul Președinției: Europa convergenței, Europa mai sigură, Europa ca actor global puternic și Europa valorilor comune. Sectorul transporturilor se subsumează pilonului „Europa convergenței” și are în vedere „Mobilitatea durabilă, ca factor de creștere economică și competitivitate”.

Related posts

Declarații de presă susținute de ministrul pentru românii de pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, la finalul reuniunii informale în domeniul politicilor pentru diaspora

Alexandru Stefan

Discursul președintelui Donald Tusk la ceremonia de deschidere a Președinției României la Consiliul Uniunii Europene

Iulian Anghel

Reducerea birocrației administrative din domeniul transportului maritim – acord provizoriu cu parlamentul european privind propunerea de regulament de stabilire a unui mediu aferent ghișeului unic european în domeniul maritim și de abrogare a directivei 2010/65/ue (european maritime single window)

Alexandru Stefan