19.9 C
Bucharest
11 august 2022
Justiție Știri

Întrevederea ministrului justiției, Tudorel Toader, cu Președintele Comisiei LIBE a Parlamentului European, Claude Moraes

În contextul prezentării în data de 23 ianuarie 2019, în fața Comisiei LIBE a Parlamentului European, a priorităților în domeniul justiției ale Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, ministrul justiției, Tudorel TOADER, a avut, în data de 22 ianuarie 2019, o întâlnire de lucru cu Claude MORAES, președintele acestei comisii.

Ministrul român al justiției a exprimat deschiderea pentru o colaborare strânsă între Președinția română la Consiliul UE și Parlamentul European în dosarele legislative pendinte. Între altele, a fost evidențiată prioritatea acordată propunerilor legislative privind probele electronice în materie penală, operaționalizării Parchetului European (EPPO) și îmbunătățirii încrederii și recunoașterii reciproce în materie penală.

În ceea ce privește operaționalizarea EPPO, ministrul justiției a subliniat importanța colaborării dintre Consiliu și Parlamentul European în vederea numirii procurorului șef european în actuala legislatură, iar în ceea ce privește numirea procurorilor europeni a exprimat încrederea că va fi respectat calendarul stabilit, România urmând a-și desemna candidații până la finalul lunii martie 2019.

Președintele Comisiei LIBE a exprimat încrederea deplină în capacitatea României de a-și atinge obiectivele asumate în domeniul justiției în calitate de Președinție la Consiliul Uniunii Europene și a arătat că se poate conta pe sprijinul Parlamentului European pentru finalizarea cât mai multor dosare legislative în timpul scurt până la alegerile legislative europene.

Related posts

Întâlnire cu raportorul Parlamentului European pe tema revizuirii Directivei “Declarația Scrisă”

Alexandru Stefan

Uniunea bancară: ambasadorii la UE aprobă pachetul complet de măsuri de reducere a riscurilor

Alexandru Stefan

Comisarul UE Cecilia Malmström și ministrul Ștefan-Radu Oprea vor participa la o sesiune de ”Dialoguri cu cetățenii”, la București, pe teme de comerț internațional

Alexandru Stefan