11.4 C
Bucharest
22 martie 2023
Afaceri externe Comerț exterior Știri

Comisarul UE Cecilia Malmström și ministrul Ștefan-Radu Oprea vor participa la o sesiune de ”Dialoguri cu cetățenii”, la București, pe teme de comerț internațional

Foto: Ec.Europa.Eu

Ștefan-Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, și Cecilia Malmström, Comisarul pentru Comerț al UE, au agreat organizarea unei sesiuni de ”Dialoguri cu cetățenii”, în marja Reuniunii informale a Consiliului Afaceri Externe – Comerț, care va avea loc la București, în perioada 21-22 februarie 2019. Tema principală va fi stadiul negocierii și implementării acordurilor de comerț liber ale Uniunii Europene cu piețe terțe.

Ștefan-Radu Oprea și Cecilia Malmström s-au întâlnit astăzi, 22 ianuarie, la Bruxelles, înaintea dezbaterii care va avea loc miercuri în INTA, privind prioritățile Președinției române la Consiliul UE.

Pe agenda discuțiilor s-au mai aflat principalele dosare gestionate de către România în această perioadă. De asemenea, a fost discutată și pregătirea reuniunii informale a miniștrilor comerțului din februarie 2019.
Ștefan-Radu Oprea s-a mai întâlnit marți și cu europarlamentarul Jose Ignacio Salafranca Sanchez-Neyra, raportor pentru negocierile comerciale cu Mercosur.

Reuniunile bilaterale organizate atât azi cât și în zilele următoare, în marja discuțiilor din INTA privind prioritățile în domeniul comerțului internațional, reprezintă un bun prilej de a consolida comunicarea cu reprezentanții Comisiei Europene și ai Parlamentului European în vederea exercitării în bune condiții a mandatului Președinției României la Consiliul UE.

Related posts

Uniunea piețelor de capital: acord privind actualizarea normelor pentru produsele financiare derivate și compensare

Alexandru Stefan

UE și statele sale membre desfășoară un exercițiu consular în India, Nepal și Bhutan pentru a le întări nivelul de pregătire în domeniul crizelor consulare

Alexandru Stefan

Condiția femeii moderne – între empowerment, leadership și discriminarea de gen, tema Conferinței Internaționale la Nivel Înalt de la Palatul Parlamentului

Alexandru Stefan