13.1 C
Bucharest
1 octombrie 2020
Afaceri externe Știri

Reuniunea informală a miniștrilor afacerilor externe din UE (Gymnich)

În contextul exercitării de către România a Președinției Consiliul Uniunii Europene, în perioada 31 ianuarie – 1 februarie 2019, va avea loc reuniunea informală a miniștrilor afacerilor externe din statele membre ale Uniunii Europene, eveniment cunoscut și sub numele Gymnich. Evenimentul se va desfășura la București, la Palatul Băncii Naționale a României (BNR).

Reuniunea este găzduită de ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, și va fi prezidată de Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe şi politica de securitate, Vicepreședinte al Comisiei Europene, Federica Mogherini.

Agenda reuniunii va include două sesiuni de lucru în cadrul cărora miniștrii vor discuta teme de actualitate de pe agenda europeană și internațională. De asemenea, reuniunea cuprinde și o sesiune de lucru cu miniștrii afacerilor externe din state candidate la aderarea la UE.

În mod tradițional, Președintele Comisiei pentru afaceri externe (AFET) a Parlamentului European, David McAllister, este invitat să participe la eveniment.

Informații cu privire la programul media, acreditare, centrul de presă, precum și alte date utile, sunt disponibile în GHIDUL MEDIA al evenimentului, care poate fi descărcat de aici.

ACREDITARE

Accesul jurnaliștilor la reuniunea Gymnich se face exclusiv în baza acreditării de presă, care se realizează pe site-ul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene: https://accreditation.romania2019.eu/

Termenul limită pentru acreditare este 20 ianuarie 2019.

Ecusoanele de acreditare pot fi ridicate exclusiv de la Palatul Parlamentului – Centrul de Acreditare al Președinției României la Consiliul UE, situat la intrarea S2 (București, Str. Izvor, nr. 2-4).

Pentru ridicarea ecusoanelor de acreditare, este nevoie să prezentați aprobarea acreditării și cartea de identitate sau pașaportul.

Related posts

UE modernizează legislația în materie de protecție a consumatorilor

Iulian Anghel

Călătorii fără viză după Brexit: Consiliul aprobă mandatul de negociere

Alexandru Stefan

Participarea Președinției române a Consiliul Uniunii Europene la cea de-a zecea reuniune a Consiliului de Stabilizare și Asociere UE-Muntenegru

Iulian Anghel