17.3 C
Bucharest
24 mai 2022
Știri

Participarea prim-ministrului Viorica Dăncilă la cina oficială oferită de președintele Parlamentului European, Antonio Tajani

În cadrul vizitei pe care o efectuează la Strasbourg pentru prezentarea priorităților Președinției române a Consiliului Uniunii Europene, prim-ministrul Viorica Dăncilă a participat luni, 14 ianuarie, la o cină oficială oferită de președintele Parlamentului European, Antonio Tajani.

La această cină au mai participat vicepreședintele PE, Ioan-Mircea Pascu, secretarul general al PE, Klaus Welle, președintele grupului S&D, Udo Bullman, vicepreședintele grupului PPE, Marian Jean Marinescu, vicepreședintele grupului ECR, Olaf Henckel, vicepreședintele grupului ALDE, Norica Nicolai, co-liderii delegației române în PPE, Adina-Ioana Vălean și Teodor Stolojan, liderul delegației române în S&D, Dan Nica, șeful de cabinet al președintelui, Antonio Tajani, Diego Vanga Fano, si reprezentanți ai SGCONS.

Din delegatia română au făcut parte Carmen Dan, ministrul afacerilor interne, Rovana Plumb, ministrul fondurilor europene, Teodor Meleșcanu, ministrul afacerilor externe, Eugen Orlando Teodorovici, ministrul finanțelor publice, Marius-Constantin Budăi, ministrul muncii și justiției sociale și George Ciamba, ministrul delegat pentru afaceri europene.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a reiterat angajamentul României de a fi un partener de încredere în procesul decizional la nivelul Uniunii Europene pe durata exercitării de către țara noastră a Președinției Consiliului UE. În context, premierul a exprimat dorința de a avansa cât mai multe dintre dosarele legislative în prima parte a mandatului Președinției române.

Viorica Dăncilă a asigurat interlocutorii de toată deschiderea Guvernului României către o cooperare instituțională susținută, în scopul consolidării Uniunii Europene și al apropierii acesteia de cetățeni.

În alocuţiunea sa, președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, a urat succes Preşedinţiei României a Consiliului UE, prima preşedinţie de la aderare, și a exprimat deschiderea sa și a Parlamentului European pentru a lucra și coopera strâns, în vederea închiderii dosarelor legislative.

PROGRAMUL VIZITEI DE LUCRU A PREȘEDINȚIEI ROMÂNIEI LA CONSILIUL UE ÎN PARLAMENTUL EUROPEAN

Related posts

Facilitarea utilizării informațiilor pe suport electronic în transportul de mărfuri – Consiliul convine asupra poziției sale

Iulian Anghel

A treia Conferință ministerială cu statele din Parteneriatul Estic

Alexandru Stefan

Conferința și Întâlnirea Plenară a Comitetului Permanent pentru Cadastru în Uniunea Europeană

Tatiana Hagiescu