20.8 C
Bucharest
22 octombrie 2021
Afaceri externe Știri

Întrevederea bilaterală a ministrului afacerilor externe Teodor Meleșcanu cu președintele Comisiei pentru Afaceri Externe din Parlamentul European, David McAllister

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, a avut astăzi, 15 ianuarie 2019, o întrevedere bilaterală cu David McAllister, președintele Comisiei pentru Afaceri Externe (AFET) din Parlamentul European. Întâlnirea a avut loc în contextul participării ministrului afacerilor externe în delegația guvernamentală condusă de prim-ministrul Viorica Dăncilă, aflată la Strasbourg, pentru prezentarea priorităților Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, în ședința plenară a Parlamentului European.

Demnitarul român a trecut în revistă principalele priorități ale României în sfera relațiilor externe pe durata mandatului de Președinție rotativă, domeniu care acționează în sprijinul Înaltului Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, Federica Mogherini și în cooperare cu Serviciul European de Acțiune Externă. Ministrul afacerilor externe a subliniat disponibilitatea României de a coopera deschis și constructiv cu Parlamentul European pentru avansarea dosarelor majore de politică externă, pentru întărirea rolului Uniunii ca actor global.

Întrevederea prefigurează prezentarea de către ministrul Teodor Meleșcanu a priorităților Președinției României la Consiliul Uniunii Europene în sfera relațiilor externe, în cadrul Comisiei AFET, care va avea loc la Bruxelles, la 22 ianuarie 2019.

Related posts

Finanțarea pentru politicile din domeniile migrației, frontierelor și securității: Consiliul își stabilește poziția

Iulian Anghel

Reuniunea informală a miniștrilor și a secretarilor de stat pentru afaceri europene

Iulian Anghel

Reuniunea informală a miniștrilor mediului – conferința de presă

Alexandru Stefan