2.6 C
Bucharest
27 ianuarie 2020
Afaceri externe Știri

Întrevederea bilaterală a ministrului afacerilor externe Teodor Meleșcanu cu președintele Comisiei pentru Afaceri Externe din Parlamentul European, David McAllister

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, a avut astăzi, 15 ianuarie 2019, o întrevedere bilaterală cu David McAllister, președintele Comisiei pentru Afaceri Externe (AFET) din Parlamentul European. Întâlnirea a avut loc în contextul participării ministrului afacerilor externe în delegația guvernamentală condusă de prim-ministrul Viorica Dăncilă, aflată la Strasbourg, pentru prezentarea priorităților Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, în ședința plenară a Parlamentului European.

Demnitarul român a trecut în revistă principalele priorități ale României în sfera relațiilor externe pe durata mandatului de Președinție rotativă, domeniu care acționează în sprijinul Înaltului Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, Federica Mogherini și în cooperare cu Serviciul European de Acțiune Externă. Ministrul afacerilor externe a subliniat disponibilitatea României de a coopera deschis și constructiv cu Parlamentul European pentru avansarea dosarelor majore de politică externă, pentru întărirea rolului Uniunii ca actor global.

Întrevederea prefigurează prezentarea de către ministrul Teodor Meleșcanu a priorităților Președinției României la Consiliul Uniunii Europene în sfera relațiilor externe, în cadrul Comisiei AFET, care va avea loc la Bruxelles, la 22 ianuarie 2019.

Related posts

Ministrul apărării naționale, la sărbătorirea a 15 ani de la înființarea Agenției Europene de Apărare

Iulian Anghel

Standardele de emisii de CO2 pentru autoturisme și camionete: Consiliul confirmă acordul privind limite mai stricte

Alexandru Stefan

Consiliul Afaceri Externe, Luxemburg, 8 aprilie, declarații de presă

Iulian Anghel