-3.2 C
Bucharest
6 februarie 2023
Afaceri generale Știri

Întrevederea ministrului delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, cu vicepreședintele Parlamentului European, Sylvie Guillaume – ”Comunicarea cu cetățenii, o prioritate în definirea viitorului UE”

Ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, a avut astăzi, 14 ianuarie 2019, la Strasbourg, o întrevedere cu  Sylvie Guillaume, vicepreședinte al Parlamentului European, în marja vizitei oficiale efectuate de delegația condusă de Prim-ministrul României.

Oficialul român a exprimat disponibilitatea României de a contribui la consolidarea consensului necesar în cadrul procesului de co-decizie cu Parlamentul European, cu scopul avansării și finalizării unui număr semnificativ de dosare legislative pe parcursul Președinției Consiliului UE.

Au fost trecute în revistă prioritățile Președinției României, precum și aspecte legate de cooperarea cu Parlamentul European asupra dosarelor curente aflate pe agenda europeană.

În perspectiva viitoarelor alegeri pentru Parlamentul European, cei doi oficiali au evidențiat importanța asigurării unei mai bune comunicări cu cetățenii europeni cu privire la acțiunile și rezultatele obținute la nivelul UE, precum și de implicare a acestora în procesele ce urmăresc definirea viitoarelor priorități ale Uniunii.  În acest scop, ministrul delegat a reiterat angajamentul României de a lucra îndeaproape cu Parlamentul European, pe durata celor șase luni de mandat, în vederea obținerii de rezultate pozitive și concrete pentru cetățenii europeni.

Ministrul delegat pentru afaceri europene a subliniat și necesitatea combaterii fenomenului dezinformării. Președinția română își propune să avanseze acțiuni concrete la nivelul UE în vederea creșterii gradului de informare la nivelul populației, a consultării surselor credibile și educării mass-media.

Related posts

România este pregătită pentru a intra în zona Euro și în Schengen. Bucureștiul axează Președinția UE pe valoarea coeziunii

Alexandru Stefan

Reuniunea informală a Miniștrilor Comerțului din ţările membre ale UE la București

Alexandru Stefan

Contribuția Președinției României la Consiliul UE la găsirea compromisului pentru viitorul buget al Uniunii Europene

Iulian Anghel