-3.2 C
Bucharest
6 februarie 2023
Știri

Ceremonia oficială de lansare a Președinției României la Consiliul Uniunii Europene

Informare de presă

Începând cu 1 ianuarie 2019, România a preluat Președinția Consiliului Uniunii Europene.

Ceremonia oficială de lansare a Președinției României la Consiliul Uniunii Europene va avea loc joi, 10 ianuarie 2019, la București, la Ateneul Român.

La data de 11 ianuarie 2019, vor avea loc declarații de presă, respectiv conferință de presă comună ale Președintelui României, Klaus Werner Iohannis, și Președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, precum și Prim-ministrului României, Viorica Dăncilă, și Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Jurnaliștii interesați pot confirma participarea prin transmiterea unui e-mail la adresa  acreditare@mae.ro, cu documentele necesare acreditării anexate, în care să precizeze evenimentul/evenimentele la care vor fi prezenți. În vederea acreditării și din rațiuni organizatorice/de securitate, sunt necesare următoarele documente, în e-mailul de confirmare:

  • Copia scanată a legitimației de presă valabile;
  • Copia scanată a unui act de identitate valabil.

Instituțiile media sunt rugate, în acest sens, să acrediteze cel mult doi jurnaliști și un tehnician pentru fiecare eveniment. Menționăm că pentru ceremonia oficială de lansare a Președinției României la Consiliul Uniunii Europene de la Ateneul român, numărul de locuri este limitat și accesul se va face în ordinea primirii solicitărilor de acreditare. Restul reprezentanților mass media vor putea însă să urmărească momentul oficial, din Centrul de Presă special amenajat pentru acest eveniment (Sala Mică și Foyer, nivelul -1, Ateneu).

Termenul limită pentru acreditare este 5 ianuarie 2019, ora 16.00.

Badge-urile vor putea fi ridicate începând de miercuri, 9 ianuarie 2019, ora 12.00, sediul Ministerului Afacerilor Externe, sala Gafencu.

Persoane de contact:

Adrian Epure:                         telefon: 0374 / 344.057

e-mail: adrian.epure@mae.ro

Alexandru Dumitrache:        telefon: 021 / 431.1539

e-mail: alexandru.dumitrache@mae.ro

Informații utile pentru evenimentele de presă 10-11 ianuarie 2019

Joi, 10 ianuarie 2019

20:00 – 21:00 Ceremonia oficială de lansare a Președinției României la Consiliul Uniunii Europene (oportunități foto & video pentru presa acreditată pe durata discursurilor oficialilor, la începutul ceremoniei)

  • Discursuri oficiali
  • Concert

Locație: Ateneul Român, str. Benjamin Franklin, nr. 1-3, București

Accesul și control de securitate se vor face începând cu orele 18.30

Oportunitați foto/video:

  • Sosire (spațiu exterior special amenajat)
  • Discursuri oficiale

Imaginile video de pe durata întregului eveniment (sala de concert), vor fi preluate de la broadcasterul oficial al Președinției, TVR.

Reprezentanții mass-media vor putea urmării Ceremonia oficială de lansare a Președinției României la Consiliul Uniunii Europene și din cadrul Centrului de Presă special amenajat pentru acest eveniment (Sala Mică și Foyer, nivelul -1, Ateneu).

Vineri, 11 ianuarie 2019

Jurnaliștii interesați se pot acredita și la următoarele evenimente:

  • Declarații de presă comune ale Președintelui României, Klaus Werner Iohannis, și Președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker
  • Conferință de presă comună a Prim-ministrului României, Viorica Dăncilă, și Președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker
  • Fotografie de familie (Locație: Palatul Victoria, Piața Victoriei nr. 1, București)

NOTĂ: Programul evenimentelor va fi comunicat până la data de 8 ianuarie 2019. Accesul se va face doar pe baza acreditării.

Related posts

Brexit: Consiliul adoptă o serie de măsuri de contingență pentru scenariul „fără acord”

Alexandru Stefan

Ministrul Muncii a prezentat prioritățile Președinției României la Consiliul UE în comisiile FEMM și EMPL ale Parlamentului European

Iulian Anghel

Cea de-a 36-a Întâlnire a Grupului de lucru “Ape Subterane” organizată la București de Ministerul Apelor și Pădurilor în colaborare cu Comisia Europeană

Alexandru Stefan