-3.2 C
Bucharest
6 februarie 2023
Agricultură și pescuit Pregătirea Președinției Știri

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, la reuniunea Consiliului AGRIFISH

 Petre Daea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale și Elisabeth Kostinger, ministrul federal austriac pentru sustenabilitate și turism / Credit foto: European Union

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, a participat în perioada 17 -19 decembrie 2018, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului Uniunii Europene (Agricultură și Pescuit) și la întâlnirea ministerială informală privind problematica controlului și eradicării Pestei Porcine Africane în Uniunea Europeană.

În marja Consiliului, comisarul Phil Hogan a înmânat personal ministrului Agriculturii, Petre Daea, certificatele de înregistrare în registrul Denumirilor de origine Protejate și al Indicațiilor Geografice Protejate pentru „Scrumbia de Dunăre afumată“ și pentru vinul „Însuraței“. În cadrul lucrărilor Consiliului s-au regăsit teme ce vizează pachetul de reformă al Politicii Agricole Comune post 2020, respectiv Regulamentul privind Planurile Strategice ale PAC, Regulamentul privind finanțarea, gestionarea și monitorizarea PAC, Regulamentul privind organizarea comună a pieței produselor agricole (OCP).

De asemenea, în marja reuniunii Consiliului UE, ministrul Petre Daea a avut întâlniri bilaterale cu omologii din Estonia și Ungaria, pentru a discuta probleme privind viitoarea Politică Agricolă Comună 2020-2027.

Intervenția ministrului Petre Daea la finalul Consiliului Agricultură și Pescuit (AGRIFISH)

Dragă Elisabeth

Dragă Phil,

Dragi colegi,

Moment important, acum la sfârșit și început de an, când colega Elisabeta și-a descărcat responsabilitatea muncii ducând la final o misiune importantă, pentru care merită să o felicităm și să-i mulțumesc, în mod direct, pentru transferul împlinirilor în perioada președinției, asigurând-o și asigurându-vă că voi continua ce este de continuat și voi finaliza ce este de finalizat, în spiritul prevederilor Tratatului privind Funcționarea Uniunii Europene.

Găsesc momentul potrivit pentru a le mulțumi și felicita pe comisari, care în munca specifică, cu răspunderea directă, au netezit drumul împlinirilor, parcurgând temeinic și riguros procedurile date în procesul de elaborare și de decizie, în care colaborarea a fost liantul succesului.

Mânați de interesul comun și susținuți de sentimentul colaborării, am parcurs o perioadă întreagă de lucru.

Știu, cunoaștem, înțelegem, că mandatul următor este marcat de multiple evenimente. Alegerile europarlamentare vor fi chiar în miezul președinției române și că procesul de  co-legiferare va avea specificitatea lui, căreia trebuie să-i cunoaștem limitele și să folosim timpul aflat la dispoziție pentru a genera progres. Ca să-l atingem, avem la dispoziție trei instrumente:

  • Capacitatea de a negocia,
  • Dorința de a face mai mult împreună,
  • Și buna organizare.

Vă rog să contați pe toate, cum noi ne vom strădui să facem față fiecăruia.

Preluăm astăzi etapa împlinirii dar și a misiunii aflate în derulare. Cunoaștem tot ce am făcut împreună, știm de asemenea ce avem de făcut, mizând pe principiul solidarității și a coeziunii. România, prin interesul ei și munca celui care vă vorbește, își pune slujba în folosul tuturor și în sprijinul fiecăruia.

În luna ianuarie vom prezenta prioritățile și modul concret de acțiune și vom încheia în luna iunie. Și atunci, și acum, România este și va fi a Europei, iar eu voi fi al dumneavoastră, al tuturor, în calitate de președinte al Consiliului. Succesul este al nostru, al tuturor, iar eu îl voi formaliza.

În speranța luării multor decizii bune, îngăduiți-mi să urez succes misiunii noastre comune, iar dumneavoastră și fermierilor din țările dumneavoastră, beneficiari ai politicilor noastre, multă sănătate și succes. La mulți ani!

Vă aștept cu drag în România!

 

Related posts

Consiliul Agricultură și Pescuit, 15 aprilie 2019, Luxemburg, declarația ministrului Petre Daea

Alexandru Stefan

Acord provizoriu cu Parlamentul European pe Directiva privind creșterea transparenței și predictibilității la locul de muncă

Alexandru Stefan

Summitul de la Sibiu: fotografie de familie și conferința de presă a lui Antonio Tajani, președintele Parlamentului European

Alexandru Stefan