25 C
Bucharest
28 iunie 2022
Pregătirea Președinției Știri

România este pregătită să acționeze eficient pentru avansarea dosarelor legislative majore de pe agenda europeană

Ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, a avut joi, 22 noiembrie 2018, o întâlnire cu ambasadorii statelor membre UE acreditați la București, organizată de Ambasada Republicii Austria în România, în contextul exercitării Președinției austriece a Consiliului UE.

Ministrul delegat pentru afaceri europene a salutat obiectivele Președinției austriece și eforturile depuse în atingerea priorităților stabilite. Demnitarul român a subliniat angajamentul României de a asigura continuitatea dosarelor legislative importante pentru agenda europeană pe durata viitoarei Președinții a României la Consiliul UE.

Ministrul delegat a asigurat ambasadorii UE la București că România este pregătită de preluarea mandatului de Președinție a Consiliului UE, accentuând rolul Ministerului Afacerilor Externe în coordonarea pregătirilor la nivel național.

De asemenea, a arătat că partea română poartă un dialog intens cu instituțiile europene, cu partenerii cheie și cu Trio-ul de Președinții din care România va face parte, pentru a asigura coerența necesară în implementarea priorităților strategice convenite la nivel regional și european. A evidențiat faptul că Președinția României la Consiliul UE va urma o abordare pragmatică pentru a livra rezultate ce pot aduce beneficii concrete pentru cetățenii europeni.

A subliniat importanța Summit-ului informal de la Sibiu, ce va avea loc la data de 9 mai 2019, pentru a transmite un mesaj politic de unitate din partea liderilor europeni. În context, a arătat că România este pregătită să acționeze eficient pentru avansarea dosarelor legislative majore de pe agenda europeană, în special în primele trei luni ale Președinției României, în perspectiva alegerilor pentru Parlamentul European programate pentru luna mai a anului 2019.

În acest sens, a menționat că România va acționa ca honest broker pentru a continua negocierile pe marginea viitorului Cadru Financiar Multianual 2021-2027, urmărind să se concentreze pe aspectele de interes comun pentru statele membre UE.

Demnitarul român a indicat, de asemenea, faptul că, la nivelul Ministerului Afacerilor Externe și al instituțiilor naționale relevante, se întreprind toate demersurile logistice și de protocol necesare pentru a asigura o bună desfășurare a reuniunilor pe care România le va găzdui pe durata Președinției la Consiliul UE.

Related posts

Participarea secretarului de stat Melania-Gabriela Ciot în calitate de reprezentant special al Guvernului României pe perioada Președinției României la Consiliul UE, la dezbaterea organizată de Comisia ENVI pe tema schimbărilor climatice

Iulian Anghel

Călătorii fără viză după Brexit: Consiliul aprobă mandatul de negociere

Alexandru Stefan

Reuniunea directorilor generali / directorilor privind schimbările climatice

Alexandru Stefan