Preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene
      

Întâlnire a ministrului Muncii și Justiției Sociale, Marius Budăi, cu vicepreședintele Comisiei de Ocupare din Parlamentul European

Ministrul Muncii și Justiției Sociale, Marius Budăi, s-a întâlnit marți, la Bruxelles, cu Marita Ulvskog, vice-președintele Comisiei de Ocupare a Forței de Muncă din Parlamentul European. Marius Budăi i-a transmis Maritei Ulvskog că România este foarte determinată pe perioada exercitării Președinției la Consiliul Uniunii Europene și că speră în sprijinul și flexibilitatea Parlamentului European, pentru a închide cât mai multe dosare.

La rândul său, vice-președintele Comisiei de Ocupare a Forței de Muncă din Parlamentul European i-a transmis ministrului român că și legislativul european este foarte interesat să se ajungă la consens pe cât mai multe subiecte, dat fiind faptul că se apropie de finalul mandatului.

Printre dosarele considerate prioritare de către ambele părți se numără Directiva privind echilibrul dintre viața profesională și cea privată și înființarea Autorității Europene a Muncii.
Marius Budăi a prezentat și prioritățile Ministerului Muncii și Justiției Sociale pe perioada exercitării Președinției Consiliului UE, care sunt: mobilitatea forței de muncă, sănătatea și securitatea la locul de muncă în contextul noilor forme de ocupare și, nu în ultimul rând, reducerea diferenței de remunerare dintre femei și bărbați, la capitolul egalitate de gen, care este, în prezent, de 15% media în UE și de doar 5% în România, țara noastră fiind un exemplu de bune practici în acest sens.

“Vă asigur de întreaga noastră disponibilitate și deschidere, în vederea unei cât mai bune colaborări cu Parlamentul European, pe perioada provocatoare și intensă care ne așteaptă, în contextul în care anul viitor se finalizează și mandatul actualului legislativ european”, declară ministrul Muncii și Justiției Sociale, Marius Budăi.

This website uses cookies. By continuing to use the site you are agreeing to its use of cookies.